DISCUTAȚI CU MEDICUL DVS.

Atrofia musculară spinală (AMS) este o boală care evoluează rapid, prin urmare fiecare zi contează. Este esențial să observăm semnele din timp, întrucât, cu cât sugarul beneficiază de îngrijiri medicale mai repede, cu atât mai bine. Dacă simțiți că este ceva în neregulă cu sugarul sau dacă acesta prezintă oricare dintre semnele precoce ale AMS enumerate mai jos, bazați-vă pe instinctele dvs. și contactați medicul.

Pasul 1

Mergeți la medic

Sunați medicul sau folosiți serviciile sale online pentru a programa o consultație. Este posibil să obțineți o consultație în aceeași zi.

Pasul 2

Fiți pregătit

Este normal să fiți neliniștit/ă când discutați cu medicul despre dezvoltarea sau sănătatea copilului dvs. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru discuție, urmați aceste sfaturi:

  • Notați semnele pe care le-ați observat și îngrijorările pe care le aveți cu privire la dezvoltarea copilului dvs.

  • Țineți un jurnal cu schimbările pe care le observați, notând și datele apariției acestora.

  • Dacă aveti filmări care arată pierderea abilităților motorii de către copil, sau regresia acestora în timp, sau exemple cu alte semne observate, ar fi util să le arătați medicului.

  • Înainte de vizita la medic, notați-vă întrebările importante pe care vreți să i le adresați.

Pasul 3

Discutați cu medicul îngrijorările pe care le aveți.

În timpul discuției, cu cât oferiți medicului mai multe informații, cu atât acesta va putea să vă ofere cele mai bune sfaturi sau să vă îndrume în direcția potrivită. Întrebați doctorul ce trebuie să faceți în continuare și la ce vă puteți aștepta.

LISTA DE VERIFICARE A SIMPTOMELOR

Folosiți lista de mai jos pentru a nota simptomele copilului dvs.

Când dați click pe simptomele copilului, se va crea pentru dvs. un ghid personalizat pentru discuția cu medicul, pe care îl puteți descărca. Ghidul va fi specific, despre simptomele copilului dvs. și vă va ajuta în conversația Dvs. cu medicul.

Selectați grupa de vârstă:

Când este culcat pe spate sau pe burtă, sugarul are dificultăți să miște capul dintr-o parte în alta și să ridice capul. Când este culcat pe spate, capul sugarului stă întors pe o parte, iar mișcările sunt foarte puține.

Când este culcat pe spate, sugarul nu își mișcă brațele și picioarele prea mult și rareori lovește din picioare sau îndepărtează brațele de lângă corp. Face eforturi să ajungă la obiecte.

Respirația sugarului poate fi rapidă, chiar și când se odihnește. Când respiră, burta se mișcă în sus și în jos, vizibil mai mult decât pieptul.

Din cauza slăbiciunii, sugarul are dificultăți să sugă sau să înghită hrana și observați că se hrănește lent, întrucât face eforturi să înghită.

Plânsetul sugarului este greu de auzit și pare slab, tusea este de asemenea slabă, repetitivă și sună ca o tuse productivă.

Descărcați ghidul personalizat de discuție care vă va ajuta să vă pregătiți pentru conversația cu medicul copilului dvs.

GHID DE DISCUȚIE

Brațele și picioarele sugarului par moi și lipsite de putere. Acest simptom este de regulă mai ușor de observat la picioare. Îi este greu să se susțină pe picioare când este sprijinit și are dificultăți să se ridice în picioare sau să meargă.

image 2

Când e așezat în șezut, sugarul are dificultăți să rămână nemișcat mai mult timp și se apleacă în față sau lateral. Este posibil ca poziția șezând sa îi fie sugarului din ce în ce mai dificilă și să aibă nevoie de ajutor.

image 3

Când stă întins pe spate, este posibil ca sugarul să se poată balansa dintr-o parte în alta, dar îi este foarte greu să se rostogolească pe o parte sau pe burtă.

Când ține brațele întinse, prezintă mici tremurături sau mișcări involuntare ale degetelor sau mâinilor.

Este posibil să ajungă lent la dobândirea abilităților motorii, cum ar fi poziția șezând fără sprijin. În timp, aceste mișcări devin din ce în ce mai dificile.

Descărcați ghidul personalizat de discuție care vă va ajuta să vă pregătiți pentru conversația cu medicul copilului dvs.

GHID DE DISCUȚIE